#hrana #piće #kultura #uživanje #sajam #okusi #glazba #atmosfera

Hedonizam je na istoku Hrvatske

HeadOnEast festival je izvanredno kulturno i gastronomsko iskustvo koje se svake godine odvija u Osijeku. Ovaj festival je postao sinonim za hedonizam i slavlje života u prekrasnom okruženju Slavonije i Baranje.

Festival se održava na različitim lokacijama u Osijeku, a svaka od njih pruža posebnu čar i atmosferu. Stara Tvrđa, Europska avenija, parkovi posvećeni hrvatskim kraljevima – svi ovi prostori postaju mjesto gdje se susreću ljubitelji kulture, glazbe, hrane i vina.

Glavna poruka festivala je hedonizam, a posjetitelji su pozvani da uživaju u malim stvarima, svježim i domaćim proizvodima te da žive život ispunjeno i u balansu. Festival nudi širok spektar aktivnosti i događanja, uključujući umjetnost svjetla, vrhunska vina, craft piva, gastronomske delicije i koncerte s izvanrednim glazbenicima.

HeadOnEast

Od prve ideje do svjetlosnog spektakla

Festival kroz godine

HeadOnEast 2019.

Prvi HeadOnEast privukao je pažnju 30 000 ljudi

Prvi HeadOnEast festival održan je od 3. do 5. listopada 2019. godine u prekrasnom ambijentu barokne osječke Tvrđe.
Festival je ponudio raznovrstan program koji je uključivao bogatu eno-gastro ponudu Slavonije i Baranje, što je privuklo ljubitelje dobre hrane i vina. Tijekom festivala, posjetitelji su mogli uživati u Festivalu svjetla, istraživati sajam antikviteta te uživati u raznovrsnoj uličnoj hrani na street food štandovima. 
Festival je ostavio je dubok dojam na sve posjetitelje i tako je postao neobilazno mjesto za sve hedoniste. 

HeadOnEast 2020.

HeadOnEast festival kao sinonim za hedonizam na istoku Hrvatske

HeadOnEast festival se i 2020. godine održao u prekrasnom baroknom okruženju osječke Tvrđe od 2. do 4. listopada. Programi festivala obuhvaćali su raznolike tematske punktove, uključujući Vino.grad, Beercuz, In da Sofa, Food Bazzar, Street Food, Sajam antikviteta i Zemlju bez granica – Hvatači snova. Iako su na snazi bile epidemiološke mjere festival je privukao tisuće posjetitelja koji su imali priliku uživati u najboljem što Slavonija i Baranja nude.

HeadOnEast 2021.

HeadOnEast kao nastavak osječkog Adventiranja

HeadOnEast je još jednom pomaknuo granice i 2021. godine donio jedinstveno iskustvo na istoku Hrvatske, ovaj put kod Školjke. Festival se održao kao nastavak Adventiranja i predstavio je mješavinu emocija, glazbe, okusa i drugačijeg pogleda na Slavoniju. 

Ovaj festival mirisa, okusa i zavodljivog ritma unio je šarene boje u tamu prosinca i razigrao maštu hedonista. HeadOnEast je tako i 2021. godine pružio nezaboravno iskustvo i još jednom potvrdio svoj status kao nezaobilazan događaj za sve ljubitelje kulture, hrane i glazbe na istoku Hrvatske.

HeadOnEast 2022.

Svatko može biti kralj!

HeadOnEast festival se 2022. godine realizirao na najljepšim lokacijama u Osijeku, u srcu grada, točnije u glavnoj gradskoj secesijskoj zoni – Europskoj aveniji i parkovima posvećenima hrvatskim kraljevima. Tema festivala bila je kraljevski hedonizam i predstavljala je spoj vizualnih elemenata u prostoru, programskog sadržaja poput kraljevskih igara te poruku da svatko može biti kralj u svom životu.